У РНБО спростували фейки про повернення мита та податків на імпорт

У РНБО спростували фейки про повернення мита та податків на імпорт

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України спростував фейки про повернення мита та податків на імпорт.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє в Телеграмі.

Так, зазначається, що інформація про чергове подорожчання в декілька разів автомобілів з Європейського Союзу не відповідає дійсності.

Як пояснили в ЦПД, не підвищення цін відбулося, а повернулися витрати на розмитнення через те, що багато людей зловживали «нульовою» ставкою. Так, у зв'язку з великою кількістю випадків такого зловживання Верховна Рада повернула мита та податки на імпорт і розмитнення автомобілів.

Фейком є також інформація про те, що всі продукти з Європи подорожчали.

«У зв’язку з відновленням логістичних систем з 1 липня Верховна Рада відновила оподаткування для товарів, що ввозяться платниками єдиного податку першої, другої та третьої групи. Цей крок допоможе більш дешевим товарам від вітчизняних виробників конкурувати на споживчому ринку», – наголосили в ЦПД.

Не відповідає також дійсності твердження, що повернення мита та податків на імпорт нічого, крім корупції, не дасть.

Так, за даними ЦПД, очікується, що повернення мита дозволить поповнювати бюджет щонайменше на 3,5 млрд грн щомісяця. Вказані кошти підуть на підтримку Збройних сил України та забезпечать нові робочі місця для громадян, які залишилися без роботи під час війни.

Читайте також: Фантазії медвєдєва та «рятівна» нейтральність: ЦПД оприлюднив нові фейки роспропаганди

Як повідомляв Укрінформ, 1 липня в Україні набрав чинності закон, який повертає оподаткування імпорту товарів та деяких транспортних засобів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-