«Транспортний безвіз»: стали відомі умови вантажних перевезень

«Транспортний безвіз»: стали відомі умови вантажних перевезень

Укрінформ
Підписання Угоди про лібералізацію транзитних та двосторонніх міжнародних перевезень між Україною та ЄС спростило перевізникам низку умов для роботи.

Про це повідомляє Державна служба України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека) в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«29 червня Україна та ЄС підписали Угоду про лібералізацію транзитних та двосторонніх міжнародних перевезень. До ратифікації документа Європейський Союз і Україна погодилися тимчасово застосовувати цю Угоду з дня її підписання. Будь-яке посилання на «дату набрання чинності цією Угодою» має розумітися як «дата, з якої ця Угода тимчасово застосовується», — йдеться в повідомленні.

Зокрема, з 29 червня українські перевізники отримали право виконувати без дозволів двосторонні перевезення Україна – ЄС, транзитні перевезення територіями країн ЄС, здійснювати поїздки країнами ЄС без міжнародного посвідчення водія.

Читайте також: В ЄС ухвалили рішення запросити Україну до «митного безвізу»

Натомість Угодою не передбачені перевезення з України до третіх країн через територію ЄС,транзит через територію ЄС до третіх країн, каботажні перевезення всередині Європейського Союзу.

В Укртрансбезпеці повідомили, що для здійснення перевезень, не передбачених Угодою, потрібно:

  • отримати відповідний дозвіл третьої країни,
  • отримати відповідні транзитні дозволи країн ЄС для перевезення до країн не членів ЄС транзитом через країни ЄС,
  • отримати універсальні дозволи для перевезення з Польщі, Німеччини, Нідерландів, Бельгії, Франції, Іспанії до третіх країн (за умови проїзду через країну реєстрації ТЗ);
  • отримати універсальні дозволи для перевезення з третіх країн до Польщі, Німеччини, Нідерландів, Бельгії, Франції, Іспанії, (за умови проїзду через країну реєстрації ТЗ).
Читайте також: Зеленський заявляє про необхідність пришвидшити роботу над «промисловим безвізом» із ЄС

В установі нагадали, що замовити потрібний дозвіл на міжнародні вантажні перевезення можна в особистому кабінеті системи «Шлях», або отримати їх в пунктах видачі дозволів Укртрансбезпеки.

Як повідомлялося, 29 червня у французькому місті Ліон Україна та Європейський Союз підписали Угоду про вантажні перевезення автотранспортом, що скасовує необхідність дозволів для виконання українськими перевізниками двосторонніх і транзитних перевезень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-