Компаніям з росії та білорусі треба заборонити участь у закупівлях за держкошти - БЕБ

Компаніям з росії та білорусі треба заборонити участь у закупівлях за держкошти - БЕБ

Укрінформ
Бюро економічної безпеки виявило 83 підприємства, пов’язаних з рф і білоруссю, які брали участь у закупівлях за держкошти - з ними укладено понад 400 угод майже на 65 млн гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба БЕБ.

«Аналітики БЕБ встановили, що 83 підприємства, бенефіціари яких пов’язані з рф та рб, брали участь у закупівлях за державні кошти, навіть під час війни. З цими підприємствами було укладено понад 400 угод на загальну суму близько 65 млн гривень», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що одна з таких компаній уклала угоду на постачання електророзподільних кабелів, запасних частин до генераторів, двигунів, залізничного транспорту на суму понад 27,8 млн грн, інша - надання послуг з доступу та підтримки хмарного середовища вартістю 7,7 млн грн.

Читайте також: В Україні від початку війни арештували майна росіян на ₴31 мільярд

Відтак БЕБ ініціювало перед урядом питання щодо заборони компаніям, власники чи керівники яких пов’язані з рф та білоруссю, брати участь та постачати послуги або товари для державних установ. Бюро ініціює анулювання укладених договорів за вже проведеними процедурами закупівель.

Як повідомлялося, БЕБ спільно із Міністерством внутрішніх справ та іншими державними органами розробляє нову норму Кримінального кодексу (попередньо стаття 210-1 «Спричинення шкоди фінансовим інтересам Європейського Союзу»), якою передбачається кримінальна відповідальність щодо незаконних дій з коштами ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-