Fitch знизило рейтинг білорусі та заявило про неминучість дефолту

Fitch знизило рейтинг білорусі та заявило про неминучість дефолту

Укрінформ
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings, яке базується в Лондоні, знизило довгостроковий рейтинг дефолту емінента для республіки білорусь з «CCC» до «C», що означає неминучий дефолт.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті агентства, передає Укрінформ.

Зниження рейтингу відбулося на тлі оголошеної мінфіном країни спільної постанови ради міністрів і нацбанку білорусі від 29 червня про те, що платежі за єврооблігаціями будуть виплачуватися замість доларів США білоруськими рублями, зауважили в агентстві. Тоді ж був проведений перший платіж національною валютою.

«Це суперечить договірним документам по облігаціях, які не дозволяють здійснювати розрахунки в альтернативних валютах», - підкреслили в агентстві.

Якщо виплати республікою білорусь за єврооблігаціями не будуть проведені до кінця пільгового періоду, 13 липня, Fitch вважатиме це дефолтом і знизить рейтинг країни до «RD» (обмежений дефолт), а рейтинг цього випуску боргових зобов’язань - до «D» (дефолт). Цей статус зберігатиметься, допоки білорусь не нормалізує своїх відносин з міжнародними кредиторами, зауважили в агентстві.

Читайте також: Наразі дефолт Україні не загрожує - Милованов

Як повідомлялося, наприкінці минулого місяця росія отримала дефолт за суверенним боргом в іноземній валюті, що стало кульмінацією жорстких західних санкцій, які закрили шлях для платежів закордонним кредиторам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-