Для стабілізації ситуації треба щомісяця експортувати до 5 мільйонів тонн агропродукції - Сольський

Для стабілізації ситуації треба щомісяця експортувати до 5 мільйонів тонн агропродукції - Сольський

Укрінформ
Для стабілізації ситуації Україні треба щомісяця експортувати до 5 мільйонів тонн сільськогосподарської продукції.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський під час зустрічі з послом США в Україні Бріджит Брінк, передає Укрінформ з посиланням на сайт Мінагрополітики.

«Для стабілізації ситуації Україні потрібно експортувати хоча б 4-5 млн тонн сільськогосподарської продукції щомісячно. Наразі цей показник перевищив 2 млн тонн», - заявив Сольський.

На зустрічі також були присутні Нейтан Рінггер, радник з економічних питань посольства США в Україні, та Джеймс Хоуп, директор USAID в Україні. 

Сторони зазначили, що питання експорту зерна через порти є пріоритетним як для України, так і для партнерів із США.

Сольський наголосив, що сьогодні важливо максимально збільшити потужності експортних коридорів у бік західних партнерів.

Читайте також: Експорт зерна: понад 20 компаній планують або вже будують перевалки у зонах нових маршрутів

Своєю чергою, Брінк висловила підтримку Україні та готовність й надалі допомагати українським фермерам. Вона наголосила, що робота України над вирішенням питань з експортом зерна є надзвичайно важливою не лише для аграрного сектору, а й для продовольчої безпеки світу.

Як повідомлялося, у червні 2022 року Україна експортувала 2,17 млн тонн зернових, зернобобових, олійних і продуктів їх переробки, що на 470 тис. тонн, або 25% більше, ніж попереднього місяця.

За 2021/2022 маркетинговий рік Україна експортувала 61,52 млн тонн зернових та олійних на загальну суму 22,2 млрд доларів.

Фото: minagro.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-