Блінкен домагатиметься тиску G20 на росію для розблокування морських шляхів

Блінкен домагатиметься тиску G20 на росію для розблокування морських шляхів

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен має намір звернутися до країн G20 із закликом чинити тиск на росію, аби вона підтримала зусилля ООН з розблокування морських шляхів з України, і ще раз попередити Китаю щодо неприпустимості підтримки воєнних дій москви.

Як передає Укрінформ з посиланням на Reuters, у середу Блінкен вирушає до Азії, а у п'ятницю на Балі проведе зустріч міністрів закордонних справ країн Групи 20. Під час поїздки він зустрінеться з китайським колегою Ваном Ї.

Аналітики передбачають, що Вашингтон та його союзники вкажуть на роль москву у створенні дефіциту продовольства у світі.

Читайте також: Штати очікують від країн G20 консолідованої позиції щодо росії – Держдеп

Помічник держсекретаря США у справах економіки і бізнесу Рамін Толуї заявив, що країни G20 повинні притягати росію до відповідальності, а також наполягати на тому, щоб вона підтримала поточні зусилля ООН, спрямовані на те, щоб знову відкрити морські шляхи для доставлення зерна.

"Ми підтримуємо ініціативу ООН і хочемо, щоб G20 притягала РФ до відповідальності і наполягала на підтримці нею цієї ініціативи", - сказав він.

Читайте також: Ембарго на золото позбавить росію $19 мільярдів щороку – Блінкен

Нагадаємо, в п'ятницю держсекретар США Ентоні Блінкен візьме участь у зустрічі глав зовнішньополітичних відомств G20, яка відбудеться 7-8 липня на острові Балі. Питання енергетичної та продовольчої безпеки будуть серед основних тим майбутніх переговорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-