ЄБРР отримав дозвіл ЄС на кредитування Укрзалізниці та компанії «Фармак»

ЄБРР отримав дозвіл ЄС на кредитування Укрзалізниці та компанії «Фармак»

Укрінформ
Виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс у Лугано підписав від імені ЄС угоду, яка дозволяє ЄБРР кредитувати розвиток залізничної та фармакологічної галузей України на загальну суму до 70 млн євро.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена на сайті Єврокомісії.

“ЄС стоїть поряд з урядом та з народом України у їх боротьбі проти нічим не виправданої російської агресії. Завдяки нашим гарантіям, ми дозволяємо ЄБРР надавати дуже потрібну ліквідність для компанії "Українська залізниця" та для головного фармакологічного виробника України. Ця підтримка є критично важливою, щоб забезпечити українцям доступ до необхідних послуг під час війни», - зауважив виконавчий віцепрезидент Єврокомісії.

Читайте також: Шмигаль обговорив із президенткою ЄБРР низку проєктів

Як зазначається, ця угода дозволить ЄБРР надати капітальні кредити для Укрзалізниці та для української компанії "Фармак" - обсягом до 50 млн євро та до 20 млн євро відповідно. Таке рішення є частиною підтримки міжнародних фінансових інституцій з боку Єврокомісії, що дозволяє їм надавати суттєві послуги для України.

Читайте також: ЄБРР планує цьогоріч інвестувати в Україну щонайменше мільярд євро

Як повідомлялося, у швейцарському Лугано відбулася міжнародна конференція з відновлення України. Учасники конференції розглянули шляхи підтримки зусиль України з відбудови всього, що було зруйноване внаслідок російської агресії, а також створення міжнародної Платформи з відновлення України для реалізації довгострокового плану розвитку сучасної, сильної, мирної та демократичної держави майбутнього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-