Статус країни-кандидата прискорить післявоєнне відновлення України – президентка Єврокомісії

Статус країни-кандидата прискорить післявоєнне відновлення України – президентка Єврокомісії

Укрінформ
Європа має особливу відповідальність за подальшу долю України та можливість здійснювати більш інтенсивні зусилля з її розвитку і відновлення після того, як країна офіційно набула статусу країни-кандидата на членство в Європейському Союзі.

Про це сьогодні під час міжнародної конференції з відновлення України у Лугано (Швейцарія) заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Європа має особливу відповідальність та стратегічний інтерес, щоб бути на боці України у кожному її кроці. Україна хоче стати частиною нашого Європейського Союзу, і ми також хочемо, щоб Україна стала членом Європейського Союзу. Україна має високу мотивацію, щоб працювати з нами у цьому напрямку. І ми зробимо все, що від нас залежить, щоб підтримати ці зусилля», - зауважила президентка Єврокомісії.

Читайте також: Реформи надали Україні стійкість у боротьбі з російською агресією – фон дер Ляєн

За її словами, той шлях, що веде до побудови сильної України, і той, що веде до Європейської інтеграції, є одним й тим самим шляхом.

«Через Платформу відновлення Європейська комісія може надати свій величезний досвід у реалізації програм, що поєднуватимуть реформи та інвестиції. Ми тісно співпрацюємо з Україною вже дуже тривалий час. Ця робота буде лише інтенсифікована зараз, коли Україна формально стала країною-кандидатом на входження до нашого Європейського Союзу», - додала вона.

Коли зал зустрів її тезу про набуття Україною статусу країни-кандидата оплесками, Урсула фон дер Ляєн звернулася безпосередньо до Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, «переадресувавши» ці оплески на їхню адресу, оскільки набутий Україною статус є заслугою всіх гілок влади та всіх громадян України.

Читайте також: Платформа відновлення України поєднає реформи та інвестиції – фон дер Ляєн

«Метою кремля є військове, політичне та економічне знищення України. Вони хочуть підірвати основи існування України як держави. Ми не можемо допустити, і ми ніколи не дозволимо, щоб це трапилося», - підкреслила президентка Єврокомісії.

Вона нагадала, що з початку війни ЄС мобілізував допомогу для України вже більш ніж на 6,2 мільярда євро. Європейські партнери свідомі того, що грошей необхідно більше просто зараз, і ці гроші йдуть, вони вже надходять в Україну.

«Ми не можемо осягнути самопожертву, на яку українці йдуть щодня. Українська молодь віддає життя, щоб перетворити своє бачення країни у реальність. Вони воюють за вільну та незалежну Україну, за повагу до міжнародного права та за наші цінності. Ми знаємо, що їх боротьба – це також і наша боротьба. У ці дні ми працюватимемо, щоб допомогти Україні перемогти у цій війні. Ми також маємо забезпечити, щоб Україна виграла мир. І це точно відбудеться. Слава Україні!» - наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також: Єврокомісія та ФРН ініціюють восени масштабну конференцію з відновлення України

Як повідомлялося, сьогодні в швейцарському Лугано відбувається міжнародна конференція з відновлення України, де уряд України представляє своє бачення повоєнного відродження країни та створення міжнародної платформи з підтримки такого відродження після перемоги над російськими загарбниками.

Учасники заходу розглядають як шляхи негайної допомоги у відновленні інфраструктури та житлового сектору, що були зруйновані під час російського вторгнення, так і довгострокові плани розвитку України, яка має відродитися після війни як суверенна, сильна, заможна та сучасна держава.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-