Минулого тижня банки видали бізнесу 1,1 мільярда гривень доступних кредитів

Минулого тижня банки видали бізнесу 1,1 мільярда гривень доступних кредитів

Укрінформ
За програмою «Доступні кредити 5-7-9%» минулого тижня підприємцям видано 1,1 млрд грн кредитів.

Про це повідомляє Міністерство економіки України в Телеграмі, передає Укрінформ.

«1,1 млрд грн доступних кредитів видали банки підприємцям за минулий тиждень. З початку дії програми “Доступні кредити 5-7-9” бізнес отримав 45,2 тис. кредитів на загальну суму 128,3 млрд грн», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що найбільше підприємці взяли антикризових кредитів – 58,9 млрд грн, на рефінансування попередньо отриманих кредитів – 27,3 млрд грн, на антивоєнні цілі – 11,6 млрд грн, на інвестиційні цілі – 10,5 млрд грн.

У Мінекономіки наголосили, що найчастіше за державною програмою кредитуються підприємства, що працюють в сферах сільського господарства (52%), торгівлі та виробництва (23%), промислової переробки (14%).

Так, аграрії отримали 19,3 млрд грн кредитних коштів на підтримку своєї діяльності, торговельні компанії взяли 666,8 млн грн кредитів для поповнення обігових коштів.

Читайте також: Нацбанк підвищив облікову ставку до 25% без консультацій з урядом - Шмигаль

Як повідомлялося, програма «Доступні кредити 5-7-9%» стартувала 1 лютого 2020 року. На період дії воєнного часу +1 місяць за програмою можна залучити до 60 млн грн під 0%. Для роздрібних торгових мереж доступні кредитні кошти в розмірі до 1 млрд грн під 5% річних, що дає їм змогу вчасно розрахуватися з постачальниками та поповнити фінансовий баланс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-