Всі діючі українські АЕС працюють стабільно - Енергоатом

Всі діючі українські АЕС працюють стабільно - Енергоатом

Укрінформ
Усі діючі атомні електростанції України станом на 4 липня працюють стабільно.

Про це в Телеграмі повідомляє НАЕК «Енергоатом», передає Укрінформ.

"Станом на 09:00 04 липня 2022 року всі діючі атомні електростанції України стабільно виробляють електричну енергію для потреб країни", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що радіаційний, протипожежний та екологічний стан на промислових майданчиках АЕС і прилеглих до них територіях не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

Фото: Телеграм Енергоатом
Фото: Телеграм Енергоатом

Підкреслюється, що попри окупацію Енергодару та Запорізької АЕС всі енергоблоки станції обслуговуються українським персоналом та продовжують працювати для України. Ротація працівників відбувається, але окупанти не лише продовжують погоджувати всі технічні рішення персоналу, а й посилили тиск, перевірки, відверті репресії та показові «процеси» над працівниками з неприхованою проукраїнською позицією.

НАЕК «Енергоатом» в умовах воєнного стану через повномасштабну агресію рф головним пріоритетом визначає безпеку ядерних установок. Тому основне обладнання реакторних відділень енергоблоків, станційні приміщення та будівлі, периметри захищених зон і прилеглих територій, а також особливо важливі об’єкти АЕС за межами їхніх захищених зон – все під посиленим наглядом і контролем.

Читайте також: Запорізька АЕС продовжує працювати в енергосистемі України - Енергоатом

Як повідомлялося, Хмельницька атомна електростанція (АЕС) спростувала поширену інформацію про аварію другому енергоблоці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-