На Хмельницькій АЕС спростували інформацію про аварію на другому енергоблоці

На Хмельницькій АЕС спростували інформацію про аварію на другому енергоблоці

Укрінформ
Хмельницька атомна електростанція (АЕС) спростувала поширену інформацію про аварію другому енергоблоці.

Як передає Укрінформ, про це ХАЕС повідомила у Фейсбуці.

«У березні 2022 року на 2-му енергоблоці ХАЕС сталася не аварія, а експлуатаційна подія на обладнанні, яке не впливає на безпеку. Зараз колектив ХАЕС вирішує складні інженерні виробничі завдання з метою забезпечення сталої роботи генеруючих потужностей. Усі ремонти, як і пуски блоків після них, відбуваються планово згідно з вимогами регламентів та експлуатаційної документації», - йдеться у повідомленні.

На ХАЕС додають, що порушень умов безпечної експлуатації енергоблоків не було і наразі немає. Нині відсутні підстави стверджувати про технічні проблеми в роботі атомної електростанції наступної зими.

Інформацію про аварію на Хмельницькій АЕС оприлюднила у Фейсбуці колишня міністр енергетики Ольга Буславець.

Читайте також: Святкували «день росії» з ворогом: четверо працівників Запорізької АЕС поплатилися посадами

«На Хмельницькій АЕС після планового ремонту 30.03.2022 на етапі передпускових випробувань сталася аварія на турбогенераторі, внаслідок чого реакторна установка енергоблоку №2 ХАЕС виведена в стан «холодний зупин». Після розборки ЦВТ турбіни на етапі дефектації встановлено значні пошкодження вартісного обладнання турбіни», - написала Буславець.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією НАЕК, станом 27 червня 2022 року всі діючі атомні електростанції України стабільно виробляють електричну енергію для потреб країни. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на промислових майданчиках АЕС і прилеглих до них територіях не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-