росія шантажує керівництво низки країн голодом - Єрмак

росія шантажує керівництво низки країн голодом - Єрмак

Відео
Укрінформ
росія шантажує керівництво низки країн голодом, Україна ж робить усе можливе для запобігання світовій продовольчій кризі.

Як передає Укрінформ, про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак на брифінгу.

"До війни Україна щороку експортувала 50 млн тонн зерна, і чверть цього обсягу йшла в країни Африки. Однак зараз ми не можемо цього робити. Сьогодні росія шантажує керівництво низки країн голодом та всю світову спільноту - ще більшим зростанням цін на продовольство. Україна ж робить усе можливе для запобігання світовій продовольчій кризі", - сказав Єрмак.

Він запевнив, що Офіс Президента разом з урядом продовжують наполегливо працювати над вирішенням проблеми експорту нашого зерна.

"Це відбувається у тісній співпраці з нашими іноземними партнерами", - додав Єрмак.

За його словами, необхідно розблокувати українські порти, бо світова продовольча безпека залежить від них та безпечного судноплавства у Чорному та Азовському морях.

Очільник ОП нагадав, що російська зернова блокада становить найбільшу загрозу продовольчій безпеці низки африканських держав.

Читайте також: Шмигаль обговорив з французькою колегою розблокування експорту українського зерна

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала неспровоковану війну проти України, проводить масовані обстріли та бомбардування українських міст та селищ, чинить терор проти мирного населення на тимчасово захоплених територіях.

У результаті бойових дій та блокади українських морських портів в Україні виявилися заблокованими більше 20 млн тонн зерна, що були призначені для експорту в рамках Всесвітньої продовольчої програми ООН. Це поставило низку вразливих країн, особливо у Африці, на грань голоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-