Лідери G7 запускають Партнерство у галузі глобальної інфраструктури та інвестицій

Лідери G7 запускають Партнерство у галузі глобальної інфраструктури та інвестицій

Укрінформ
Лідери держав G7, які зібралися у Німеччині на саміт, заявили про запуск Партнерства в галузі глобальної інфраструктури та інвестицій,

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на повідомлення пресслужби Білого дому.

У рамках ініціативи передбачається реалізація проєктів вартістю в сотні мільярдів доларів з розвитку інфраструктури в країнах, що розвиваються, зміцнення глобальної економіки та ланцюжків поставок, а також зміцнення національної безпеки США.

Президент США Джо Байден має, зокрема, оголосити, що США планують мобілізувати 200 млрд доларів для проєктів Партнерства протягом наступних п’яти років за рахунок грантів, федерального фінансування та залучення інвестицій приватного сектора. Разом з партнерами з G7 США прагнуть мобілізувати 600 млрд доларів до 2027 року на глобальні інвестиції в інфраструктуру, а також залучити додаткові кошти, ідеться в повідомленні.

Інфраструктурні проєкти будуть спрямовані на подолання кліматичної кризи та зміцнення глобальної енергетичної безпеки за рахунок виробництва й постачання екологічно чистої енергії; розробку та розгортання мереж захищених інформаційно-комунікаційних технологій, зокрема для забезпечення цифрового зв'язку 5G і 6G; просування гендерної рівності та справедливості; модернізацію систем охорони здоров'я.

Читайте також: G7 допоможе будувати інфраструктуру країнам, що розвиваються - Шольц

Серед проєктів – розвиток сонячної енергетики в Анголі, розробка мультивакцин у Сенегалі, будівництво підводного телекомунікаційного кабелю, який з'єднає Сингапур з Францією, розгортання в Румунії установки з малим модульним реактором тощо.

Як повідомлялося, 26 червня у Німеччині відкрився саміт «Групи семи», у якому беруть участь лідери США, Німеччини, Канади, Франції, Великої Британії, Італії та  Японії.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-