Польща збільшує виробництво енергетичного вугілля

Польща збільшує виробництво енергетичного вугілля

Укрінформ
Польща, готуючись до холодів, збільшує виробництво енергетичного вугілля в цьому році на тлі збройної агресії рф проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Країна планує «збільшити видобуток енергетичного вугілля цього року максимум на 1,5 мільйона тонн», повідомив президент Польської гірничо-промислової палати Януш Ольшовський.

Польща, яка використовує вугілля приблизно на 70% виробництва електроенергії, на початку цього місяця також запровадила заходи, які субсидуватимуть вугілля для домогосподарств, що використовують його для опалення, аби пом’якшити різке зростання цін.

Читайте також: Німеччина готова розконсервувати вугільні ТЕС у відповідь на газовий шантаж росії

«Ми зберегли наші потужності з виробництва електроенергії на вугіллі і хочемо збільшити його видобуток – це необхідно для гарантування безпеки на осінь і зиму», – заявив прем’єр-міністр Матеуш Моравецький журналістам у п’ятницю в Брюсселі.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Загарбники обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-