У Вінниці втричі зменшили ставку за оренду землі в індустріальному парку

У Вінниці втричі зменшили ставку за оренду землі в індустріальному парку

Укрінформ
У Вінниці втричі зменшили ставку за оренду земельних ділянок, на яких створений індустріальний парк, - із 3% до 1% від їх нормативної грошової оцінки.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив заступник міського голови Вінниці Андрій Очеретний.

«Ми говоримо про Вінницький індустріальний парк, де оператором і керуючою компанією є комунальне підприємство Вінницької міської ради. Хочемо заохотити всіх, хто бажає релокуватися, а також інвесторів з-за кордону, розміщувати тут своє виробництво. Для цього сьогодні сесія Вінницької міської ради прийняла рішення втричі зменшити ставку орендної плати за землю, на якій створений індустріальний парк», - сказав Очеретний.

За його словами, зменшення орендної ставки є суттєвим доповненням пільг для підприємств, які працюють в індустріальних парках, запроваджених на законодавчому рівні, - стосовно сплати податку на прибуток та митних пільг при ввезенні обладнання з-за кордону.

Посадовець зазначив, що міська влада зацікавлена, аби у Вінницькому індустріальному парку розмістилися насамперед підприємства, які виготовляють продукцію з високою доданою вартістю, як промислової, так і продовольчої групи.

Він запевнив, що таким підприємствам у Вінниці гарантують режим «інвестиційної няні», забезпечивши синхронне сприяння інвесторам з боку міської та обласної влади, регіональних підрозділів ДПА, Держпраці тощо.

Саме завдяки цьому у Вінницю перенесли виробництво 30 релокованих підприємств і 38 ФОП, які вже створили 260 робочих місць.

Нині у Вінниці працюють три індустріальні парки: Вінницький індустріальний парк і два приватних - Вінницький кластер холодильного машинобудування (UBC GROUP) та Вінтер спорт (HEAD GROUP).

Читайте також: На Херсонщині створюють три індустріальні парки

Як повідомлялося, Верховна Рада 21 червня 2022 року прийняла закони, які надають фіскальні стимули учасникам індустріальних парків (ІП). Оновленим законодавством, зокрема, передбачено звільнення від податку на прибуток на 10 років за умови реінвестування тієї частини прибутку, яка звільнена від оподаткування. Також передбачено звільнення від імпортного ПДВ та мита на обладнання для виробництва без права відчужувати це обладнання впродовж п'яти років.

За органами місцевого самоврядування зберігається право надавати пільги з окремих місцевих податків (податок на нерухоме майно, плата за землю, земельний податок).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-