Енергопостачання Київщини та Харківщини: Укренерго спрямувало 217 мільйонів від ЄБРР

Енергопостачання Київщини та Харківщини: Укренерго спрямувало 217 мільйонів від ЄБРР

Укрінформ
НЕК "Укренерго" спрямувала 217 млн грн із фінансування, наданого Європейським банком реконструкції та розвитку, на підтримку безпеки енергопостачання у Київській та Харківській областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Укренерго.

"НЕК «Укренерго» почала викоритовувати нещодавно надане фінансування в сумі 50 млн євро Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) для підтримки стабільності ринку електроенергії та надійності енергопостачання українських споживачів. Так, компанія вже сплатила 217 млн грн за допоміжні послуги учасникам ринку, багато з яких забезпечують стабільність та безпеку енергопостачання Київського та Харківського енерговузлів", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що Укренерго стало першою українською державною компанією, яка отримала фінансування для підтримки ліквідності в країні, економіка якої зазнала суттєвого негативного впливу внаслідок військового вторгнення росії.

Читайте також: Укренерго відремонтувало 100% магістральних мереж на півночі та в центрі України

Як повідомлялося, фахівці НЕК «Укренерго» відремонтували 100% магістральних мереж, пошкоджених обстрілами російських загарбників на півночі та в центрі України. Загалом станом на 15 червня на деокупованих територіях бригади та підрядники Укренерго відновили роботу 12 підстанцій та 33 магістральних лінії електропередачі напругою 220-750 кВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-