Два інвестори цікавляться придбанням неплатоспроможного Мегабанку - Фонд гарантування

Два інвестори цікавляться придбанням неплатоспроможного Мегабанку - Фонд гарантування

Укрінформ
Два потенційних інвестори зацікавлені взяти участь у виведенні з ринку неплатоспроможного АТ “Мегабанк” і подали заявки на допуск до оголошеного Фондом гарантування відкритого конкурсу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО).

Допуск до участі в конкурсі означає, що потенційний інвестор має право ознайомитися з відомостями про банк в інформаційній кімнаті та ухвалити рішення щодо наступного кроку.

“Відповідно до визначеної нормативно-правовими актами процедури, наступним кроком є подання зацікавленими інвесторами конкурсних пропозицій для участі у відкритому конкурсі з метою виведення АТ “Мегабанк” із ринку в інший, ніж ліквідація банку, спосіб”, - уточнили у пресслужбі.

Виконавча дирекція ФГВФО продовжила до 7 липня термін подання зацікавленими інвесторами конкурсних пропозицій. До 30 червня включно подати заявки на допуск до участі у відкритому конкурсі зможуть й інші потенційні інвестори.

“Мета оголошеного конкурсу - пошук найменш витратного для Фонду та найкращого для вкладників і кредиторів способу виведення банку з ринку, та інвестора, охочого і здатного цей спосіб реалізувати. Законом передбачено кілька варіантів – від продажу банку у цілому до передачі частини його активів та зобов’язань”, - прокоментувала заступниця директора-розпорядника ФГВФО Ольга Білай.

Вона нагадала, що після ухвалення НБУ постанови про неплатоспроможність банку відновлення його діяльності можливе лише у єдиному випадку — після продажу іншому власникові, який приведе діяльність установи у відповідність до вимог банківського законодавства, у тому числі докапіталізує її.

Читайте також: Вкладникам неплатоспроможного Мегабанку почали платити компенсації

Як повідомлялося, Національний банк 2 червня 2022 року відніс Мегабанк до категорії неплатоспроможних через суттєві порушення в оцінюванні кредитного ризику, інсайдерське кредитування та невиконання плану докапіталізації.

ФГВФО 7 червня почав приймати заявки від потенційних інвесторів на участь у відкритому конкурсі з виведення АТ “Мегабанк” із ринку. Це - перший банк, на вкладників якого поширюється норма про повне відшкодування коштів на час дії воєнного стану.

ФГВФО 21 червня почав виплати громадянам за договорами банківського вкладу у Мегабанку, строк дії яких закінчився до 2 червня 2022 року включно, та за договорами банківського рахунку (поточні рахунки).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-