Зеленський назвав завданням номер один позбутися загрози голоду

Зеленський назвав завданням номер один позбутися загрози голоду

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що нині завдання номер один - позбутися загрози голоду у світі.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив у зверненні до країн – учасниць Африканського Союзу, передає кореспондент Укрінформу.

«Наше завдання номер один зараз – нарешті позбутися загрози голоду. У ХХІ столітті такої загрози просто не може бути – завдяки Україні, завдяки нашому агросектору», - сказав Зеленський.

Він зауважив, що Україна перекриває будь-які дефіцити, виробляє все, щоб продовольства вистачало всім споживачам, з якими співпрацює. На переконання Президента, якби не розв'язана росією війна, низка країн світу, у тому числі Африканського континенту, зараз перебували би в абсолютно безпечному становищі.

«Ось чому, щоб не було голоду, мають закінчитись і намагання таких держав, як росія, повернутись до загарбницької політики колоніалізму. Час імперій минув! Люди мають право просто жити, просто жити й мати все для життя», - наголосив глава Української держави.

Читайте також: Африка опинилася в заручниках війни, яку розв’язала росія проти України - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала повномасштабну війну проти України.

У результаті бойових дій в українських морських портах виявилися заблокованими більше 20 мільйонів тонн зерна, що були призначені для експорту в межах Всесвітньої продовольчої програми ООН, що поставило цілу низку вразливих країн, особливо у Африці, перед загрозою голоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-