Низка позитивних рішень для України: у Женеві завершилась Конференція СОТ - Мінекономіки

Низка позитивних рішень для України: у Женеві завершилась Конференція СОТ - Мінекономіки

Укрінформ
Українська делегація провела низку двосторонніх зустрічей під час 12-ї Конференції міністрів СОТ у Женеві, на яких були окреслені перспективи торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України, передає Укрінформ.

«Делегація України провела двосторонні зустрічі з низкою делегацій членів СОТ, зокрема Австралії, Великої Британії, ЄС, ЄАВТ, Канади, Сінгапуру, США, Японії. У ході зустрічей сторони окреслили пріоритетні напрями подальшої співпраці у рамках СОТ, обговорили актуальні питання і перспективи торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва», — йдеться в повідомлення.

Так, під час зустрічі з міністром торгівлі Великої Британії глава делегації України, заступник міністра економіки України – Торговий представник України Тарас Качка приділив увагу перспективам розвитку двосторонньої торгівлі, зокрема – укладанню договору про цифрову торгівлю.

Обговорення питань лібералізації торгівлі та цифрової торгівлі стали основним акцентом під час зустрічі з міністром торгівлі Сінгапуру. Крім цього, делегація Сінгапуру відзначила готовність цієї країни стати хабом для торгівлі українською продукцією в Азії.

У рамках зустрічі з державами-членами Європейської асоціації вільної торгівлі українська делегація порушила питання оновлення Угоди про вільну торгівлю та скасування ввізних мит на товари походженням з України строком на 1 рік. Зазначається, що відповідний запит розглядатиметься найближчим часом.

Під час зустрічі з представниками делегації Австралії представники України звернулися із наполегливим проханням включити Україну до списку країн-бенефіціарів Австралійської системи тарифних преференцій, яка надає право компаніям цих країн сплачувати нижчі ввізні мита при ввезенні продукції до Австралії. Крім того, у контексті поглиблення торговельно-економічного співробітництва та збільшення експорту української продукції, українська сторона запропонувала розглянути можливість розпочати переговори щодо укладання Угоди про вільну торгівлю між Україною та Австралією тощо.

Читайте також: У СОТ висловили солідарність з Україною та пообіцяли допомогу

Як повідомлялося, 7-8 липня у Вільнюсі відбудеться четверта міжнародна Конференція з питань реформ в Україні, під час якої будуть презентовані результати ключових реформ у нашій країні на міжнародному рівні та окреслені пріоритетні завдання на рік, що сприятимуть залученню інвестицій в українську економіку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-