Збільшення облікової ставки НБУ не вплине на програму доступного кредитування — Шмигаль

Збільшення облікової ставки НБУ не вплине на програму доступного кредитування — Шмигаль

Укрінформ
Підвищення облікової ставки НБУ до 25% не вплине на майбутнє програми доступного кредитування «5-7-9%» і ставки за нею залишатимуться пільговими.

Про це під час засідання уряду 14 червня повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

Шмигаль зауважив, що після підвищення облікової ставки НБУ до 25% бізнес занепокоєний майбутнім програми доступного кредитування «5-7-9%».

«Хочу всіх запевнити, що програма була, є і буде. Попри ситуацію зі ставками та рішенням Нацбанку, ми будемо розвивати програму, аби малий та середній бізнес не просто вистояв, але і мав можливість зростати», — сказав Прем’єр-міністр.

Він вкотре підкреслив, що в Україні після початку повномасштабної війни щотижня видається доступних кредитів у середньому на понад 2 млрд грн, що дозволило відновити роботу тисячам українських підприємців та їхнім працівникам.

«Тому «5-7-9%» нікуди не подінеться. Ставки за цією програмою і надалі будуть пільгові. Зараз працюємо над спрощенням умов для отримання таких кредитів», — запевнив Шмигаль.

Читайте також: Україна отримає від KfW €7,4 мільйона для пільгових кредитів малому та середньому бізнесу

Як повідомлялося, у січні 2022 року НБУ підняв облікову ставку до 10%. З початком військової агресії облікова ставка залишалася незмінною. 2 червня Національний банк підвищив облікову ставку до 25%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-