На соцвиплати з початку року спрямували 370 мільярдів

На соцвиплати з початку року спрямували 370 мільярдів

Укрінформ
У січні-травні на соціальні виплати було спрямовано 370 млрд грн, в тому числі 137,1 млрд грн - із державного бюджету.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство фінансів.

"За січень - травень 2022 року для забезпечення соціальних виплат (державної допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, на дітей з інвалідністю та особам з інвалідністю з дитинства, пільг і субсидій, пенсійного забезпечення та інших) спрямовано 370 млрд грн, із них 137,1 млрд грн - з державного бюджету", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у травні на соціальні виплати було спрямовано 22,2 млрд грн із державного бюджету: соціальні допомоги, компенсації, грошове забезпечення та оплату послуг окремим категоріям населення - 5,1 млрд грн; пільг і житлових субсидій громадянам – 2,9 млрд грн; пенсії - 14,2 млрд грн. На виплату пенсій минулого місяця направлено 34,6 млрд грн додатково з інших джерел.

Повідомляється також, що на початку червня профінансовано 5,4 млрд грн для подальшого здійснення структурними підрозділами з питань соціального захисту населення зазначених соціальних виплат і житлових субсидій. Наразі триває перерахування коштів на банківські рахунки одержувачів або перераховано АТ «Укрпошта» для виплати готівки людям.

Читайте також: За три місяці на соцвиплати спрямували 78 мільярдів – Шмигаль

Як повідомлялося, Кабмін унормував питання щодо виплат пенсій та інших соціальних виплат на територіях, де не провадиться діяльність АТ «Ощадбанк» та інші банківські установи. Мешканцям таких територій виплати здійснюватимуться через АТ «Укрпошта». Пенсії й інші соцвиплати виплачуватимуть з урахуванням технічної можливості та пріоритетності забезпечення безпеки життя і здоров’я працівників і клієнтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-