Прокуратура заарештувала 645 вагонів, що належать родині міністра оборони часів  Януковича

Прокуратура заарештувала 645 вагонів, що належать родині міністра оборони часів Януковича

Укрінформ
​​Прокуратура заарештувала та передала АРМА 645 вагонів, що належать родині міністра оборони часів президентства Віктора Януковича.

Як передає Укрінформ, за повідомленням Офісу генерального прокурора у Телеграмі, за процесуального керівництва Київської міської прокуратури у ході розслідування кримінального провадження арештовано 645 залізничних вагонів вартістю близько 650 млн грн, що належать підприємствам родини експосадовця, якого оголошено у розшук за державну зраду.

Наразі арештоване майно передано в управління АРМА.

За даними слідства, на території України здійснюють свою діяльність ряд підприємств, кінцевим бенефіціарним власником яких є родина колишнього міністра оборони України (2012-2014 р.р.). Вони займаються поставками та реалізацією товарів на території росії, а також виробляють обладнання для оборонно-промислового комплексу держави-агресора.

Крім того, за клопотанням прокуратури накладено арешт на інше майно цієї фінансово-промислової групи підприємств та їхніх власників. Зокрема заарештовано 30 земельних ділянок, 30 об‘єктів нерухомості, у тому числі 6 цілісних майнових комплексів та корпоративні права 22 суб‘єктів господарювання.

Читайте також: Сотня авто, будинки й земля: суд наклав арешт на майно родин Козака і Медведчука

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України та привласнення майна (ч. 3 ст. 110-2 та ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України) здійснюють слідчі СУ ГУ Нацполіції у м. Києві, за оперативного супроводу Департаменту захисту національної державності СБУ.

Читайте також: Голові Херсонської ОДА часів Януковича оголосили підозру у держзраді

Як повідомлялося, з 24 грудня 2012 року по 27 лютого 2014 року міністром оборони України був Павло Лебедєв. Він має російське походження, був членом Партії регіонів.

Як повідомляв Укрінформ, на підставі рішень слідчих суддів Шевченківського районного суду Києва накладений арешт на 420 залізничних вагонів вартістю понад 500 млн грн і товарно-матеріальні цінності на суму понад 130 млн грн, що належать підприємствам російської федерації та республіки білорусь.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-