Суд дозволив продаж майна «Одесапродконтракт» за позовом Нацбанку

Суд дозволив продаж майна «Одесапродконтракт» за позовом Нацбанку

Укрінформ
Верховний Суд задовольнив позов Національного банку про стягнення майнового комплексу «Одесапродконтракт» за боргами «Імексбанку», що надає право здійснити виконавче провадження з примусової реалізації заставного майна «Одесапродконтракт» заставною вартістю 150,4 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду залишив у силі рішення Господарського суду Одеської області та постанову Південно-західного апеляційного господарського суду, якими задоволено позов Національного банку України до ПАТ "Одесапродконтракт" про звернення стягнення на цілісний майновий комплекс підприємства в рахунок погашення заборгованості за кредитами АТ "Імексбанк", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це судове рішення надає право "поновити раніше зупинене на час розгляду касаційної скарги виконавче провадження з примусової реалізації заставного майна ПАТ "Одесапродконтракт" шляхом його продажу на публічному аукціоні".

Читайте також: Приватизація «Більшовика»: двоє оцінювачів отримали підозру в заниженні вартості заводу на мільярд

За словами керівника управління правової та судової роботи з проблемними активами Юридичного департаменту Національного банку Сергія Бойка, отримані у разі продажу кошти будуть спрямовані на погашення кредитної заборгованості Імексбанку перед Національним банком.

У Нацбанку зауважили, що ПАТ "Одесапродконтракт" є одним з майнових поручителів за зобов’язаннями АТ "Імексбанк" Леоніда Клімова перед Національним банком за наданими у 2008-2009 роках на строк до кінця липня 2016 року кредитами рефінансування в загальній сумі 3,395 млрд грн.

Заставна вартість цілісного майнового комплексу ПАТ "Одесапродконтракт" становить 150,4 млн грн.

Оскільки Імексбанк не виконував зобов’язання за кредитами, Національний банк у 2016 році звернувся до Господарського суду Одеської області щодо звернення стягнення на предмети іпотеки, передані ПАТ "Одесапродконтракт" для забезпечення виконання кредитних зобов’язань.

Суд задовольнив позов Національного банку. Не погодившись із цим судовим рішенням, ПАТ "Одесапродконтракт" оскаржило його в судових інстанціях. Однак апеляційний суд, а потім Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду підтримали правову позицію НБУ. Постанова Верховного Суду є остаточною та оскарженню не підлягає.

Як повідомлялося, Національний банк України 26 січня 2015 року ухвалив рішення про віднесення АТ "Імексбанк" до категорії неплатоспроможних.

Фото: matrapac.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-