Свириденко обговорила з послом США роботу економіки України під час війни

Свириденко обговорила з послом США роботу економіки України під час війни

Укрінформ
Перша віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко та посол США в Україні Бріджит Брінк обговорили функціонування української економіки у воєнний час.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство економіки.

"Під час зустрічі з американською дипломатичною делегацією Перша віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко разом з послом США в Україні Бріджит Брінк обговорили поточне функціонування економіки в умовах воєнного часу. Учасники зустрічі окреслили можливі напрямки підтримки України з боку Сполучених Штатів", - ідеться у повідомленні.

Зокрема, сторони торкнулися питання відновлення роботи американських компаній, які через війну призупинили роботу в Україні. Крім того, важливим аспектом діалогу стало розблокування експорту українського продовольства через порти Чорного моря.

Зазначається, що йшлося також про загальний контекст перебігу реформ в Україні та основні напрямки відбудови держави після завершення війни.

Як повідомлялося, президент США Джо Байден 21 травня підписав закон про виділення додаткових асигнувань Україні у 2022 році, який дозволяє застосувати з бюджету країни близько 40 млрд доларів для реагування на агресію рф проти України.

Читайте також: Марченко обговорив із Брінк фінансовий стан України

Фінансування відбуватиметься через фонди Міністерства юстиції США, Пентагону, Комісії з ядерного регулювання, Міністерства здоров’я та соціальних служб, Держдепартаменту, USAID, Міністерства сільського господарства та Міністерства фінансів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-