Причин для різкого зростання курсу немає - голова правління ПриватБанку

Причин для різкого зростання курсу немає - голова правління ПриватБанку

Укрінформ
У ПриватБанку не бачать причин для різкого зростання курсу до 40-50 грн/$. 

Про це повідомив голова правління ПриватБанку Герхард Бьош у інтервʼю, передає Укрінформ.

«Важко сказати (прогнозувати курс - ред.), адже ми не розуміємо, яким може бути попит, оскільки населенню та бізнесу досі заборонено вільно купувати валюту. З іншого боку, я не бачу жодних причин для різкого зростання курсу не те що до 50 грн/$, а й навіть до 40 грн/$.», - сказав Бьош.

За його словами, банк вирішив не поспішати та не змінювати суттєво внутрішні курси у перші дні після рішення Нацбанку про зняття обмежень курсу для продажу валюти на готівковому ринку.

Читайте також: Міжнародні резерви України становлять $25,1 мільярда, втрати за травень — 7%

«На ринку був дуже серйозний ажіотаж, тож ми хотіли прослідкувати за його реакцією і вже потім, коли ситуація стабілізувалася, і курсоутворення перестало бути спекулятивним, також почали наближатися до ринкових рівнів. Загалом я вважаю, що Нацбанк вчинив правильно. З моменту введення перших обмежень минуло три місяці. Поступовий рух до ринкового курсоутворення – це важливий крок для того, щоб утримувати стабільною всю банківську систему. Не кажучи вже про те, що це дуже важливо для економіки загалом», - підкреслив голова правління ПриватБанку.

Як повідомляв Укрінформ, Нацбанк із 21 травня скасував обмеження на встановлення курсу, за яким банки можуть продавати готівкову іноземну валюту населенню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-