Міжнародні резерви України становлять $25,1 мільярда, втрати за травень — 7%

Міжнародні резерви України становлять $25,1 мільярда, втрати за травень — 7%

Укрінформ
За попередніми даними Національного банку України, міжнародні резерви України на 1 червня становили 25,1 млрд доларів.

Про це повідомляє пресслужба НБУ, передає Укрінформ.

«Станом на 1 червня 2022 року міжнародні резерви України, за попередніми даними, становили 25 100,7 млн доларів США. Упродовж травня вони скоротилися на 7% насамперед через продаж валюти на міжбанківському валютному ринку, що частково компенсовано фінансуванням від міжнародних партнерів», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в травні НБУ продав 3 410,6 млн доларів й викупив до резервів 56,4 млн доларів. Значні обсяги продажу валюти зумовлені перевищенням попиту на неї над пропозицією. Суттєві витрати на оборонні потреби, на імпорт товарів та послуг, а також для забезпечення розрахунків із міжнародними платіжними системами за витрати громадян із гривневих карток за кордоном перевищували надходження від експорту та від трудових мігрантів.

Водночас в НБУ підкреслили, що ці витрати частково були компенсовані фінансуванням від міжнародних партнерів. Так, валютні надходження на користь уряду становили 1 660,2 млн доларів. Зокрема, 583,7 млн євро надійшли від Світового банку та 582,3 млн євро – від Європейського Союзу.

Читайте також: Через підвищення облікової ставки подорожчає обслуговування держборгу - економіст

На обслуговування та погашення державного боргу було спрямовано 144,8 млн доларів, у тому числі 60,2 млн доларів — на обслуговування єврооблігацій України (ОЗДП). Міжнародному валютному фонду в травні було сплачено 68,6 млн дол. США.

Як повідомлялося, за минулий тиждень кількість вкладників у військові облігації серед громадян та бізнесу зросла з 76 тис. до більше як 83 тис. Станом на 6 червня 2022 року обсяг їхніх вкладень становить: більше 8,5 млрд грн (10,6% від загального обсягу придбаних військових ОВДП, номінованих у гривні), близько 63,1 млн дол. США (29,7% від загального обсягу військових ОВДП, номінованих у дол. США) та майже 26,7 млн євро (11,8% від загального обсягу ОВДП у євро).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-