НБУ більше не обмежуватиме курс готівкової валюти у банках

НБУ більше не обмежуватиме курс готівкової валюти у банках

Укрінформ
Нацбанк із 21 травня скасовує обмеження на встановлення курсу, за яким банки можуть продавати готівкову іноземну валюту клієнтам.

Про повідомляє пресслужба Національного банку з посиланням на відповідну постанову Правління НБУ №102 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року №18", передає Укрінформ.

«Національний банк України з 21 травня 2022 року скасовує обмеження на встановлення курсу, за яким уповноважені установи можуть продавати готівкову іноземну валюту клієнтам. Раніше відповідний курс не мав відхилятися від офіційного більш ніж на 10%», — йдеться в повідомленні.

Цією ж постановою скасовуються аналогічні обмеження на встановлення курсу, за яким банки списують з рахунків клієнтів кошти в гривні під час розрахунку гривневими картами за кордоном.

Читайте також: Поступове повернення до гнучкого курсу долара можливе за відновлення експорту - НБУ

Як зазначають у НБУ, ухвалені рішення поліпшать умови роботи легальних суб’єктів ринку, що сприятиме посиленню конкуренції, підвищенню ліквідності легального сегмента та зменшенню обсягу нелегальних операцій.

Усе це зробить валютний ринок стійкішим та сприятиме зниженню амплітуди курсових коливань у його готівковому сегменті, сподівається регулятор.

Як повідомлялося, Національний банк із 14 квітня дозволив банкам відновити продаж готівкової іноземної валюти населенню. Експерти вважають коливання курсу долара на готівковому ринку відображенням чистого попиту і пропозиції готівкової валюти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-