В Україні заарештували активи компанії, власник якої належить до оточення путіна

В Україні заарештували активи компанії, власник якої належить до оточення путіна

Укрінформ
З ініціативи СБУ заарештовано активи компанії - одного з найбільших виробників бетоноконструкцій, якою володіли особи з оточення путіна.

Про це в Телеграмі повідомляє пресслужба СБУ, передає Укрінформ.

«Служба безпеки встановила, що кінцевими бенефіціарами компанії є російські бізнесмени, причетні до фінансування т. зв. «л/днр». А один із них навіть належить до найближчого оточення президента рф та є спонсором передвиборчої кампанії партії «Єдина росія». До того ж – будує житло для співробітників фсб і збройних сил рф», - йдеться в повідомленні.

За даним спецслужби, щоб уникнути міжнародних санкцій та постачати товар на тимчасово окуповані території України, керівництво компанії здійснило ребрендинг торгової марки. Нині на це підприємство накладено арешт.

Читайте також: У Києві заарештували активи російського підприємства на 150 мільйонів

За рішенням суду заарештовано активів на понад 2 млрд грн: 100% корпоративних прав у вигляді статутного капіталу на понад 437 млн грн; рухоме та нерухоме майно орієнтовною вартістю 1,5 млрд грн; 9 банківських рахунків, на яких загалом понад 104 млн грн.

Це зроблено у межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України); ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Читайте також: СБУ ліквідувала канал фінансування російської агентури на Київщині

Рішенням суду арештоване майно передається в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами.

Викриття та документування відбувалося під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури м. Києва.

Як повідомили в Офісі генерального прокурора,  у ході слідства досліджується діяльність організованої групи осіб, які забезпечували функціонування підконтрольних суб’єктів господарювання з метою здійснення протиправних дій, спрямованих, зокрема, на привласнення коштів, а також на фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 110-2 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Укрінформ, 4 червня у Київській області Служба безпеки України ліквідувала схему незаконного переправлення грошей, що слугувала каналом фінансування російської агентури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-