Через війну росії в Україні інфляція «стрибнула» в усьому світі – Мінфін США

Через війну росії в Україні інфляція «стрибнула» в усьому світі – Мінфін США

Укрінформ
Збройна агресія росії проти України та введення масштабних санкцій проти рф створили негативний вплив на всю глобальну економіку та вивели показники інфляції у світі на неприйнятний рівень.

Про це заявила у вівторок під час слухань у Фінансовому комітеті Сенату США міністр фінансів Джанет Єллен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«США – не єдина країна, де спостерігається інфляція. Це можна побачити практично в кожній розвиненій країні світу», - пояснила міністр наслідки російської війни під час слухань у Сенаті щодо бюджету США на наступний фінансовий рік.

Єллен уточнила, що війна за вибором путіна спричинила різке підвищення цін на енергоносії та продукти харчування в усьому світі. За її словами, наразі в усьому світі спостерігаються стрибки показників інфляції до «неприйнятного рівня», в тому числі в Сполучених Штатах.

Читайте також: Мінфін США позбавив росію можливості обслуговувати держборг у доларах

Вона також прокоментувала підвищення цін на пальне в США, які зросли практично вдвічі порівняно з минулим роком. Міністр зауважила, що адміністрація Байдена провела рекордне вилучення нафти зі стратегічного нафтового резерву країни. За її словами, це дещо загальмувало темпи зростання цін на заправках, однак вони залишаються високими.

Читайте також: Підвищення облікової ставки допоможе стримати інфляцію – Шевченко

Як повідомляв Укрінформ, США, Канада, Британія, ЄС та інші міжнародні економіки запровадили масштабні санкції проти рф, а також заборони на імпорт її енергоносіїв, які вважаються головним джерелом надходжень у російську економіку.

Фото: CHIP SOMODEVILLA / GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-