Покриття ризиків для перевізників допоможе наростити обсяг перевезень – Кубраков

Покриття ризиків для перевізників допоможе наростити обсяг перевезень – Кубраков

Укрінформ
Міністерство інфраструктури очікує, що рішення уряду про виділення 250 мільйонів гривень на покриття ризиків для судноплавних та залізничних перевізників, допоможе суттєво наростити обсяг перевезень.

Про це розповів міністр інфраструктури Олександр Кубраков, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу міністерства.

«В умовах блокади усіх морських портів України значно зросло навантаження на українські дунайські порти та залізницю. Завдяки прийнятому рішенню перевізники, яким відмовили у страхуванні ризиків, зможуть отримати необхідні фінансові гарантії. Очікуємо, що завдяки цьому ми зможемо суттєво наростити обсяги перевезень», – зазначив він.

За його словами, виділені кошти зберігатимуться на умовному рахунку (ексроу-рахунок) Міністерства інфраструктури України та, у разі потреби, надаватимуться для відшкодування збитків, завданих внаслідок агресії росії проти України. Скористатися таким механізмом зможуть:

власники та/або оператори рухомого складу, який перебуває на території України та допущений до обігу залізницями колії європейського стандарту (1435 міліметрів);

фрахтувальники, оператори та/або власники морських суден та суден внутрішнього плавання, що перебувають в акваторії українських портів в Дунайському регіоні та ходять під прапором України або під прапорами іноземних держав.

У міністерстві уточнили, що наразі завершується робота над узгодженням усіх деталей механізму фінансового забезпечення, аби процес надання гарантій був прозорим та зрозумілим.

Читайте також: Україна у травні відвантажила на експорт понад 1,7 мільйона тонн зернових - Мінагрополітики

Як повідомлялось, у травні Кабінет Міністрів прийняв рішення про виділення Міністерству інфраструктури 250 млн грн з резервного фонду держбюджету для гарантування безпеки судноплавства в акваторії портів у Дунайському регіоні та перевезень залізничним транспортом.

Аналогічний механізм страхування Міністерство інфраструктури також створило в лютому для забезпечення безпеки авіаперельотів. Завдяки ньому перевізники змогли виконувати авіарейси всередині країни та на інші напрямки в напружених безпекових умовах, які передували повномасштабному вторгненню росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-