За іпотеку на знищене війною житло можуть списати відсотки - у Раді зареєстрували законопроєкт

За іпотеку на знищене війною житло можуть списати відсотки - у Раді зареєстрували законопроєкт

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №7437, який спрямований на підтримку позичальників, що втратили майно внаслідок повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті ВР.

Документом запропоновано на час воєнного стану та на 30-денний період після його закінчення (або скасування) припинити нарахування відсотків по кредитах та іпотеці, якщо рухоме чи нерухоме майно було придбано на ці кошти, але знищено в результаті бойових дій. Йдеться про майно, відновлення якого неможливе, або потребує капітального ремонту та реконструкції.

Читайте також: Українці намагаються повертати кредити та сплачувати відсотки навіть у зоні бойових дій

Крім того, законопроєктом рекомендується банкам та іншим фінансовим установам зарахувати до тіла кредиту відсотки, сплачені до набрання чинності цим законом позичальниками, які втратили майно.

Як повідомлялось, раніше Верховна Рада ухвалила законодавчі зміни, якими звільнила позичальників від юридичної відповідальності за прострочення сплати кредиту на період воєнного, надзвичайного стану та у 30-денний строк після його припинення. Втім, питання нарахування відсотків за вказаний період не було врегульоване.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-