Банк розвитку Ради Європи схвалив п’ять нових позик для допомоги українським біженцям

Банк розвитку Ради Європи схвалив п’ять нових позик для допомоги українським біженцям

Укрінформ
Банк розвитку Ради Європи (CEB) сьогодні схвалив п’ять нових позик на загальну суму майже 1,2 мільярда євро. Більша частина коштів призначена для допомоги біженцям та переміщеним особам з України.

Про це йдеться у повідомленні на сайті СЕВ, передає Укрінформ.

Зазначається, що позика CEB у розмірі 200 млн євро Чеській Республіці допоможе уряду країни впоратися з надзвичайною гуманітарною ситуацією, спричиненою масовим припливом переміщених осіб з України. Ці кошти підуть на фінансування первинної гуманітарної допомоги, виплату житлових субсидій та залучення тимчасового персоналу для прийому біженців.

Банк також підтримуватиме зусилля Італії для подолання гуманітарної кризи, спричиненої війною в Україні, зокрема, надзвичайну допомогу та заходи, що вживаються Департаментом цивільного захисту Італії як у країні, так і за кордоном.

Позика в розмірі 330 млн євро від CEB буде спрямована на співфінансування послуг прийому, охорони здоров’я та соціальної допомоги, а також життєдіяльності людей, які прибувають на італійську землю.

Крім того, вона покриватиме частину витрат на надзвичайні заходи, товари та медичну допомогу, які Італія надала Республіці Молдова, Польщі, Румунії та Словацькій Республіці, а також на комплекти невідкладної допомоги та гуманітарні продукти, що були доставлені в Україну.

Нарешті, найбільша позика, яку будь-коли затверджував CEB, - 450 млн євро - спрямована на часткове фінансування Фонду допомоги, створеного урядом Польщі для відшкодування витрат на надзвичайні заходи та допомогу переселенцям з України. Кошти надійдуть міністерствам, муніципалітетам та організаціям громадянського суспільства.

Пріоритетним завданням буде покриття витрат на виняткові добові, фіксовану допомогу на проживання та щомісячну допомогу на дітей.

«Криза біженців в Україні створює навантаження на наші країни-члени, і ми прагнемо допомогти їм подолати цей величезний виклик», – сказав керуючий CEB Карло Монтічеллі.

Читайте також: Канада запускає нову програму підтримки українських біженців

Він додав, що при цьому в полі зору залишаються "інші ключові сфери, де наші зацікавлені сторони потребують допомоги, такі як створення робочих місць, економічне зростання та захист навколишнього середовища".

Зокрема, у Боснії та Герцеговині CEB дозволить мікропідприємствам та приватним домогосподарствам, якими найчастіше керують жінки, отримати легший доступ до фінансування. Йдеться про позику у розмірі 4 млн євро.

В Іспанії позика CEB у 200 млн євро допоможе співфінансувати діяльність Banco Santander у галузі відновлюваної енергії. Ці інвестиції є частиною зобов’язань уряду Іспанії щодо досягнення нульового рівня викидів до 2050 року, покращення енергетичного балансу країни та зменшення її залежності від імпорту викопного палива.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 3 червня від початку повномасштабної війни з України на територію країн - членів Євросоюзу виїхало 5,3 млн українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-