росія призупиняє постачання газу в Данію

росія призупиняє постачання газу в Данію

Укрінформ
російський монополіст Газпром оголосив про призупинення з 1 червня постачання газу данській компанії Orsted, а також британській Shell Energy Europe, які відмовилися від оплати в рублях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на заяву Газпрому.

Orsted 30 травня оголосила, що не платитиме «Газпрому» в рублях, як цього вимагає російська сторона. Термін оплати, йшлося у заяві компанії, завершується 31 травня. Данія не отримує російський газ по газопроводу, який може перекрити Газпром.

При цьому Orsted зазначала, що після призупинення поставок залишиться можливість закуповувати енергоносії на європейському ринку.

Крім того, британська Shell Energy Europe Limited повідомила "Газпром експорт", що теж не має наміру здійснювати платежі за контрактом на постачання газу до Німеччини у рублях.

Читайте також: Канцлер Австрії попередив путіна, що в Газпрому можуть забрати важливе сховище

Сьогодні Газпром уже підтверджував призупинення постачання газу до Нідерландів (GasTerra B.V.) у зв'язку з несплатою в рублях через відмову платити за новими правилами. Раніше купувати газ за рублі відмовилися Фінляндія, Болгарія та Польща, постачання в ці країни також було призупинено.

1 квітня президент росії путін указом зобов'язав вести розрахунки за газ тільки в рублях з країнами, які уряд росії визнав «недружніми» за їхню позицію щодо повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-