Кабмін затвердив умови отримання пільгового кредиту від Канади на $1 мільярд

Кабмін затвердив умови отримання пільгового кредиту від Канади на $1 мільярд

Укрінформ
Кабінет Міністрів затвердив умови отримання пільгового кредиту від Канади на суму 1 млрд канадських доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство фінансів.

"Сьогодні, 31 травня 2022 року, Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про здійснення державних зовнішніх запозичень у 2022 році шляхом залучення кредиту від Її Величності Королеви від імені Канади, представленої Міністром фінансів». Постановою затверджено Основні умови здійснення державних зовнішніх запозичень шляхом залучення кредиту на загальну суму, що не перевищує 1 млрд канадських доларів", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що кредит буде наданий на пільгових умовах зі строком погашення 10 років. Договір буде підписаний міністром фінансів України як позичальником, міністром фінансів Канади як кредитором та Експортно-кредитним агентством Канади як агентом.

Кошти будуть залучені до державного бюджету для здійснення фінансування пріоритетних видатків, зокрема, для проведення соціальних видатків, підтримки найменш захищеного населення та внутрішньо переміщених українців.

Читайте також: Канада розширила санкції проти росії

Як повідомлялося, за більш як 3 місяці фінансова підтримка України союзниками вже перевищила 7 млрд доларів.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють і бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-