Зеленський наполягає на спільних платіжному й роумінговому просторах з ЄС

Зеленський наполягає на спільних платіжному й роумінговому просторах з ЄС

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський прагне запровадження між Україною та Європейським Союзом спільних митного, платіжного та роумінгового просторів.

Про це він заявив у виступі на спеціальному засіданні Європейської ради, повідомляє Укрінформ.

«Нам потрібен спільний митний простір, який посилить і Україну, і всіх, хто залучений до торгівлі з нами. Потрібен спільний платіжний простір, який прискорить інтеграцію на рівні звичайних людей. І спільний роумінговий простір. Дуже важливо, щоб наші переселенці, а їх понад 5 мільйонів, не відчували дискримінації», - підкреслив Президент.

Також він наголосив на необхідності подальшої збройної та фінансової підтримки України.

«Зараз наша спільна свобода залежить від наших успіхів на полі бою, а ваша стабільність залежить від нашої стабільності», - сказав глава держави.

Читайте також: Звернення Зеленського до Європейської Ради. Повний текст

Крім того, Зеленський відзначив, що це ще одна причина, щоб знайти й заморозити, а потім конфіскувати всі російські активи та спрямувати їх на відбудову й компенсацію завданої війною шкоди Україні.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок глави держав та урядів країн ЄС зустрілися у Брюсселі на спеціальному засідання Європейської ради, присвяченому ситуації у зв’язку з військовою агресією росії проти України та реагуванню на глобальні наслідки цієї війни для європейської та глобальної енергетичної й продовольчої безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-