Банки рф втрачають запаси золота - за два місяці «мінус» 20%

Банки рф втрачають запаси золота - за два місяці «мінус» 20%

Укрінформ
російські банки значно скоротили обсяг запасів дорогоцінних металів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє РБК на основі аналізу даних Центробанку рф.

Станом на 1 квітня залишки на рахунках, на яких відображаються подібні активи, опинилися на рівні 227,3 млрд руб., що стало мінімумом з серпня 2019 року. З урахуванням цін на афіноване золото, за оцінками агентства, станом на 1 квітня в банках зберігалося 43,8 тонни цього металу. За два місяці залишки зменшилися на 11,4 тонни (мінус 20,7%) — на 10,8 тонни у лютому і на 0,6 тонни у березні.

Причому лютневе зниження можна вважати найбільшим за півтора роки — учасники ринку активно розпродавали золото на користь клієнтів-експортерів. А в березні підвищений попит на фізичне золото стали пред'являти й роздрібні клієнти банків.

Читайте також: Сьомий пакет європейських санкцій проти рф може включати блокування всіх банків – ОП

Фінорганізації фіксували зростання інтересу росіян до купівлі золотих злитків і монет на тлі обвалу на російському фінансовому ринку, розширення санкцій, а також після скасування ПДВ на покупку злитків.

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли і бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Національна гвардія, сили Територіальної оборони та весь український народ чинять ефективний опір російським військам та завдають їм великих втрат.

Після початку війни до росії було запроваджено масштабні санкції з боку світової спільноти.

Фото: ©ANSA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-