Інтерес іноземних компаній до зберігання газу в Україні зростає - Перелома

Інтерес іноземних компаній до зберігання газу в Україні зростає - Перелома

Укрінформ
Попри ризики, пов'язані з війною, іноземні газові компанії вже виявляють зацікавленість у поверненні до використання українських підземних сховищ газу (ПСГ).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АТ "Укргазвидобування" за підсумками спілкування т.в.о. гендиректора компанії Сергія Переломи із виданням ICIS.

"Іноземні газові компанії повертаються в Україну, щоб закачувати газ у сховища, незважаючи на високий ризик, пов’язаний із військовим вторгненням росії в Україну", - йдеться в повідомленні.

Зауважується, що попри те, що український уряд запровадив обмеження, що забороняли компаніям вилучати газ із сховищ та експортувати його, це не мало відчутного впливу, оскільки іноземні компанії до того часу вивезли майже весь газ із країни. Решта обсягів газу могла бути продана в Україні під час заборони.

"Після того, як 3 квітня уряд скасував цю заборону, компанії можуть і надалі закачувати газ у сховища та експортувати його, якщо це необхідно", - повідомили в Укртрансгазі.

Перелома сказав, що деякі іноземні компанії вже виявили зацікавленість у поверненні, але відмовився надати будь-яку інформацію про те, скільки газу наразі зберігається або закачується до ПСГ.

Зазначається, що компанія припинила публікувати інформацію про обсяги закачки газу на початку війни через ризики, пов’язані з фізичними атаками на інфраструктуру та кібератаками.

Повідомляється також, що Укртрансгаз поки що не планує збільшувати тарифи на зберігання "блакитного палива" у ПСГ.

Читайте також: В Укртранснафті змінили керівника - для розв’язання паливної кризи

Як повідомлялося, АТ "Укртрансгаз" запровадив можливість автоматичної генерації бізнес-аналітики для своїх комерційних клієнтів.

Укртрансгаз входить до групи «Нафтогаз» і контролює 12 підземних газосховищ по всій Україні. Їхня загальна місткість становить 31 млрд кубометрів. До початку повномасштабного вторгнення росії послугами українських ПСГ користувалося 100 компаній-нерезидентів з Європи, США та Азії.

Фото: utg.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-