Безмитний режим торгівлі України з Британією може запрацювати вже у червні

Безмитний режим торгівлі України з Британією може запрацювати вже у червні

Укрінформ
У Міністерстві економіки розраховують, що нульова митна ставка на експорт українських товарів до Великої Британії почне діяти вже на початку червня.

Про це у Фейсбуці повідомила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко за результатами зустрічі з держсекретарем з питань міжнародної торгівлі Великої Британії Енн-Марі Тревельян, передає Укрінформ.

«Це дозволить українським експортерам збільшити обсяг вивозу продукції. В першу чергу йдеться про такі товари, як борошно, зерно, молочна продукція, м’ясо птиці та напівфабрикати, мед, кукурудзу, цукор. В результаті залучимо до країни додаткові обсяги валютної виручки, що позитивно вплине на макрофінансову стабільність у державі», - зазначила вона.

Свириденко уточнила, що станом на 2021 рік прямі інвестиції Великої Британії в Україну сягнули 3 млрд доларів. З них значна частина надійшла саме до промисловості.

«Сподіваємося на подальшу співпрацю в стратегічно важливих для України галузях промисловості та сільського господарства. Нам потрібні британські інвестиції для оновлення та перебудови економіки на нових засадах із застосуванням сучасних технологій», - підкреслила міністр.

Читайте також: США знову відкрили безмитний доступ для експортерів сталі з Великої Британії

Як повідомлялося, у квітні Велика Британія повідомила про скасування всіх ввізних мит і тарифних квот у торгівлі з Україною.

Фото: Юлія Свириденко / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-