В Україні створили платформу для фіксації збитків агросектору від війни

В Україні створили платформу для фіксації збитків агросектору від війни

Укрінформ
Український клуб аграрного бізнесу запустив електронну платформу для фіксації збитків, завданих аграрним підприємствам через повномасштабне вторгнення росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє УКАБ.

"Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) за підтримки партнерів створила електронну платформу для збору інформації про завдані збитки аграрному сектору України від війни з росією", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що метою проєкту є фіксація та документація завданих збитків та шкоди для опрацювання органами державної влади та подальшого відшкодування та компенсацій.

На платформі можна фіксувати пошкодження і руйнування, завдані такому майну: земельні ділянки; інфраструктурні об’єкти; сільськогосподарська техніка; вантажні та легкові автомобілі; запаси ресурсів; обладнання та устаткування; продукція тваринництва та рослинництва.

Читайте також: Через морську блокаду експорт зерна з Одещини скоротився до мільйона тонн за два місяці

Як повідомлялося, через російську агресію частина посівних площ опинилася у зоні активних бойових дій або на тимчасово окупованих територіях. Крім того, російська армія завдає ракетних ударів по агропідприємствах.

Читайте також: Загарбники грабують елеватори у Запорізькій та Миколаївській областях

На тимчасово захопленій Херсонщині російські загарбники погрожують аграріям фізичною розправою та відбирають майно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-