Фармкомпанії продовжують випускати у рф не життєво важливі ліки - Ляшко

Фармкомпанії продовжують випускати у рф не життєво важливі ліки - Ляшко

Укрінформ
Фармацевтичні компанії продовжують випускати в росії не життєво важливі ліки, не помічаючи кризи, яку створюють в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко у Фейсбуці.

«Фармацевтичні компанії, які продовжують у рф випускати та реалізовувати не життєво важливі ліки, повинні поставити питання своїй совісті, а не посилатися на гуманітарні принципи. Хай їхня совість відповість, чому, турбуючись про виникнення потенційної міфічної кризи з лікарськими засобами в країні-агресорі, вона не помічає кризи, яку вже рф створює в моїй країні», - написав Ляшко.

Він зазначив, що на це звернув увагу під час зустрічі з генеральним директором Міжнародної федерації фармацевтичних виробників та асоціацій (IFPMA) Томасом Куені та генеральним директором Європейської федерації фармпідприємств та асоціацій (EFPIA) Наталі Мол, роз’яснюючи доцільність схваленого нещодавно законопроєкту щодо обмеження обігу лікарських засобів, виробництво яких розташоване на території російської федерації або республіки білорусь.

Читайте також: Олігархи з рф хочуть відкупитися від санкцій, передавши активи Україні - Фріланд

За словами міністра, він окремо подякував за допомогу в постачанні лікарських засобів, яка вже надійшла в Україну як гуманітарна допомога в сумі понад 60 млн доларів США.

Ляшко поінформував, що під час зустрічі йшлося про підтримку України для удосконалення регуляторних процедур у виробництві та обігу лікарських засобів.

«Запропонував федераціям розглянути питання проведення найближчим часом в Україні масштабного форуму членів федерацій для визначення актуальних механізмів допомоги медичній системі в рамках її відновлення», - додав міністр.

Читайте також: У Німеччині судять бізнесмена за порушення санкцій ЄС проти росії

Як повідомляв Укрінформ, 22 травня Верховна Рада ухвалила закон, який обмежує обіг в Україні лікарських засобів, вироблених у росії та білорусі.

Фото: Віктор Ляшко, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-