У Харкові запустили метро - через обстріли пошкоджені багато вагонів і депо

У Харкові запустили метро - через обстріли пошкоджені багато вагонів і депо

Укрінформ
Російськими обстрілами пошкоджено шість складів харківського метрополітену, який 24 травня відновив роботу.

Про це повідомила пресслужба Харківської міської ради, передає Укрінформ.

«Частина вагонів не підлягає відновленню. Шість складів різною мірою постраждали. Для деяких потрібно закуповувати скло. Є вагони із глобальними пошкодженнями», - повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов.

Перші потяги наразі курсують із інтервалом руху 30 хвилин. За словами Ігоря Терехова, вже завтра на Холодногірсько-Заводській лінії інтервал скоротиться до 10 хвилин, а на решті гілок - до 15 хвилин. Відновити довоєнні інтервали поки неможливо – саме через пошкодження вагонів і депо.

Читайте також: На Харківщині звільнили 24 населені пункти – Залужний

Мер зазначив, що наразі потрібно багато зробити в метро - прибирати, охороняти, тому на підприємстві оголосили набір співробітників.

«Зараз у метро працює 1200 осіб, і вже прийшло багато людей, які хочуть працевлаштуватися», - повідомив міський голова.

Читайте також: У Харкові від початку вторгнення рф з-під завалів будівель дістали тіла понад 150 загиблих

За інформацією агентства, на станції Салтівської лінії «Героїв Праці», найближчої до району Північної Салтівки, досі живуть до пів сотні людей і ще стільки ж приходять на ніч. Дехто втратив житло, але не хоче переїздити в запропонований гуртожиток, бо метро – найбезпечніше укриття, дехто боїться повертатися до своєї вцілілої квартири, оскільки район і досі періодично зазнає обстрілів. Керівництво станції переміщує людей у вестибюль, який поки буде закритим для пасажирів метро.

Як повідомлялося, метро в Харкові не працювало три місяці. З 24 травня потяги курсують у всіх напрямках, крім ділянки від станції «Академіка Павлова» до станції «Героїв праці». Крім того, станція «Держпром» працює тільки як пересадковий вузол (зайти на станцію і вийти з неї не можна, а можна тільки перейти на станцію «Університет» і навпаки). Графік роботи метрополітену для пасажирів - з 7:00 до 19:00.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-