Президент Філіппін заявив, що на відміну від путіна не вбиває дітей

Президент Філіппін заявив, що на відміну від путіна не вбиває дітей

Укрінформ
Президент Філіппін Родріго Дутерте різко розкритикував главу кремля володимира путіна за те, що його війська вбивають дітей в ході агресії проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Independent.

«Багато хто каже, що я і путін обидва вбивці. Я давно казав вам, філіппінцям, що я справді вбиваю. Але я вбиваю злочинців, я не вбиваю дітей і людей похилого віку. Ми знаходимося (з путіним – ред.) в двох різних світах», - сказав Дутерте на щотижневому засідання Кабміну Філіппін.

Читайте також: російські війська вбили в Україні 234 дитини

Він додав, що росія веде в Україні не «спеціальну військову операцію», а насправді повномасштабну війна проти суверенної нації.

Зазначається, що Дутерте, який вже 30 червня залишить посаду президента, ще у 2016 році ввів буквальну війну з наркотиками, у межах якої правоохоронці проводять викривальні операції щодо наркобаронів.

За даними міжнародних правозахисників, на Філіппінах поліція вбиває підозрюваних у вживанні наркотиків, але влада заперечує такі дії. Точна кількість загиблих у ході «війни проти наркотиків» невідома, але, за різними даними, їх не менше 6 000.

Міжнародний кримінальний суд почав розслідування ймовірне скоєння злочинів проти людства на Філіппінах.

Читайте також: На Європу насувається звичайний нацизм: дайджест російської пропаганди за 22 травня

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Війська росії від початку повномасштабного вторгнення станом на ранок 24 травня вбили в Україні 234 дитини, ще понад 433 дітей поранені.

Фото: Independent

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-