Рада скасувала ПДВ для аудіокниг, озвучених українською мовою

Рада скасувала ПДВ для аудіокниг, озвучених українською мовою

Укрінформ
22 травня Верховна Рада внесла зміни до Податкового Кодексу, якими скасувала податок на додану вартість для виробництва та постачання аудіокниг, озвучених українською мовою.

За відповідний законопроєкт № 5876 в цілому проголосувало 299 народних обранців, передає Укрінформ.

Таким чином, закон звільнив від оподаткування операції з постачання, підготовлення (літературне, наукове і технічне редагування, коригування), виготовлення, поширення аудіокниг, озвучених українською мовою, окрім видань еротичного характеру.

Відповідні норми також поширюються на електронні послуги із постачання електронних примірників (електронно-цифрової інформації) та/або надання доступу до аудіокниг, озвучених українською мовою, окрім видань еротичного характеру.

Очікується, що прийняття закону сприятиме розвитку та поширенню українськомовних аудіокниг, захисту української мови і національної самоідентичності.

Читайте також: До проєктуКнижки без кордонівприєдналися ще чотири країни

Як повідомлялося, в останні 3-5 років кількість аудіокниг демонструє зростання у США, Європі.

Також, як повідомляв Укрінформ, за програмою “єПідтримка” українці витратили на культуру та креативні індустрії майже 1,8 млрд грн. Серед найпопулярніших видів витрат: книжкові магазини – 908 млн грн; кінотеатри – 579 млн грн; театри, концерти та розважальні послуги – 302 млн грн.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-