Рада має намір скасувати монополію Ощадбанку на виплату військових пенсій

Рада має намір скасувати монополію Ощадбанку на виплату військових пенсій

Укрінформ
Верховна Рада має намір скасувати обмеження на отримання пенсії колишніми військовослужбовцями та членами їх сімей виключно через установи державного Ощадбанку за місцем фактичного проживання військового пенсіонера.

За відповідний законопроєкт №7337 за основу проголосувало 292 народні депутати, передає Укрінформ.

Проєктом вносяться зміни до статті 52 Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», які скасовують існуючі обмеження на отримання пенсії виключно через установи відкритого акціонерного товариства "Державний ощадний банк України" за місцем фактичного проживання пенсіонера.

Відтак військові пенсіонери та особи, що мають право на таку пенсію, самостійно обиратимуть банківську установу з числа визначених державою уповноважених банків, через які можна здійснюється виплата пенсій.

Читайте також: Коли не працює Укрпошта: Уряд ухвалив видачу пенсії через Ощадбанк

Як повідомлялося, станом на 16 травня, на пенсійні виплати за травень було спрямовано 31,1 млрд грн. Уповноважені банки зарахували на рахунки пенсіонерів 100% профінансованих сум.

Загалом на пенсійні виплати в травні заплановано спрямувати 49,1 млрд грн. Із них: 37,6 млрд грн — на виплату пенсій пенсіонерам, які обслуговуються в банках; 11,5 млрд грн — на виплату пенсій пенсіонерам, які отримують пенсії через Укрпошту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-