Українська біржа готова відкрити торгову секцію для експорту електроенергії

Українська біржа готова відкрити торгову секцію для експорту електроенергії

Укрінформ
Українська енергетична біржа готова відкрити окремий напрямок проведення аукціонів з продажу електричної енергії для подальшого експорту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба УЕБ.

«Українська енергетична біржа раніше вже проводила аукціони з продажу електроенергії українських виробників для експорту, а зараз вже готова відкрити окремий напрямок проведення аукціонів з продажу електричної енергії для подальшого експорту. УЕБ вже розроблено окремий механізм та пропонується відкрити для цього спеціальну секцію», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що експорт електроенергії через біржу має значні переваги над прямими домовленостями, оскільки виключається можливості зловживань. Зокрема, публічний та прозорий продаж української державної генерації – це інструмент ринкового визначення ціни.

Читайте також: Електроенергія України може допомогти Європі позбутися залежності від російського газу

В УЕБ уточнили, що експортний потенціал слід розглядати у розрізі перспектив обсягу дозволеного експорту, зацікавленості нерезидентів в українському ресурсі з точки зору ціни та технічних можливостей електромережі.

«Наразі немає перешкод для торгівлі електроенергією з Молдовою, яка знаходиться в повній залежності від російської енергетики і дуже потребує диверсифікації шляхів постачання. З травня вже почався такий експорт, бо ситуація там вимагала невідкладних рішень», - нагадали в УЕБ.

Як повідомлялось, у травні поточного року Укргідроенерго і молдавська компанія ENERGOCOM уклали експортний контракт з продажу електроенергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-