Зруйноване ворогом житло треба відновлювати вже зараз - координатор «Великого будівництва»

Зруйноване ворогом житло треба відновлювати вже зараз - координатор «Великого будівництва»

Відео
Укрінформ
Житло необхідно відновлювати вже, адже людям потрібна домівка саме зараз, потрібні умови, придатні для життя. 

Про це координатор національної програми «Велике будівництво» Юрій Голик сказав у ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

«Найцінніше, що є у будь-якої держави – це люди. Це громадяни, які мають паспорт цієї країни. У даному випадку нашої з вами країни - України.

Головне завдання - зробити для них комфортні умови. Подивіться, в яких умовах перебувають переселенці з Донецької області, із Бучі або з Ірпеня. Це не ті умови, в яких люди повинні перебувати та жити. Зрозуміло, що це все було в аварійних темпах, що це робилося, коли наступала армія загарбників. А зараз люди повертаються, тому житло треба відновлювати. Крім того, було вже проанонсовано Мінрегіоном та Офісом Президента те, що вимоги до житла зміняться, починаючи з обов’язкової наявності укриттів та з іншими заходами безпеки», - сказав Голик.

За його словами, відновлення має відбуватися у кілька етапів. Планується, що буде побудовано житло в тих регіонах, де це реально зробити, а потім відновлюватимуть фонд, який був зруйнований.

Якщо ж говорити про фінансування програми «Велике будівництво» на 2022 рік, то з початком повномасштабного вторгнення росії на територію України гроші були спрямовані на інші цілі. Зокрема, на оборонну сферу. «Це зрозуміло, бо це в першу чергу. Ми повинні відновити свою територіальну цілісність та боротися за свободу й незалежність своєї країни. Але є окремі програми аварійного відновлення районів, які постраждали. Зокрема Чернігів, Суми, Харків – ті, які були звільнені. Розпорядженням Кабінету Міністрів їм виділяють певне фінансування на першочергові роботи», - сказав Голик.

Читайте також: Зеленський показав світлини руйнувань в Україні: Відновлення має стати історичним прикладом

Координатор національної програми «Велике будівництво» також нагадав про те, що нині напрацьовується програма відновлення України, тому планується, що вся зруйнована ворогами інфраструктура буде відновлена. «Щодня фіксується кожне руйнування кожного метра квадратного інфраструктури, доріг, шкіл, садочків, стадіонів, парків, театрів, басейнів. І після завершення війни, звісно, це все буде відновлено», - підкреслив він.

З 24 лютого в Україні триває військова агресія рф. Влада, Збройні сили України, весь народ мужньо протистоять ворогу, завдаючи йому чималих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-