Свириденко пояснила, чому Кабмін призупинив регулювання цін на пальне

Свириденко пояснила, чому Кабмін призупинив регулювання цін на пальне

Укрінформ
Рішення Кабінету Міністрів про тимчасову зупинку державного регулювання цін на пальне сприятиме якнайшвидшому наповненню ринку необхідним ресурсом, дефіцит якого виник в Україні на тлі військової агресії російської федерації.

Про це розповіла перша віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко під час брифінгу 18 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Той факт, що в нас було державне регулювання, дало нам певний час стримувати зростання ціни на пальне. Ми живемо в умовах воєнних дій вже понад два місяці, але відчули ситуацію з дефіцитом лише зараз. Наразі ми хочемо дати всім операторам можливість завести ресурс, який є у Європі і поза її межами, аби максимально наповнити наш ринок. Тому й було прийнято рішення про тимчасову зупинку державного регулювання», - зазначила міністр.

Читайте також: Євросоюз відкрив для постачань пального в Україну спеціальні коридори - Шмигаль

Вона уточнила, що держава і надалі буде моніторити ситуацію з цінами на пальне та в разі зловживань операторів ринку запроваджуватиме жорсткі санкції.

«У нас є відповідні органи, які будуть слідкувати за ситуацією та контролюватимуть її. Ми використаємо весь наявний інструментарій для того, щоб мережі не наживалися на людях», - додала Свириденко.

Як повідомлялось, 17 травня Кабінет Міністрів домовився з операторами ринку призупинити державне регулювання цін на пальне з метою якнайшвидшого вирішення ситуації з дефіцитом, який виник в Україні. Очікується, що таке рішення вплине на граничні ціни пального. Зокрема, літр дизеля коштуватиме не дорожче 58 грн, а бензину – 52 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-