У Варшаві відкрився перший міжнародний офіс «Дія. Бізнес»

У Варшаві відкрився перший міжнародний офіс «Дія. Бізнес»

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації України відкрило у Варшаві центр “Дія. Бізнес” з огляду на велику кількість українців, які прибули до Польщі через російську агресію проти України. Офіс офіційно розпочне свою роботу з 18 травня.

Про це йшлося на пресконференції у Варшаві за участю віцепрем’єр-міністра-міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, інших членів українського та польського урядів, представників бізнесу, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми відкриваємо “Дія. Бізнес” у Варшаві. Його ціль - допомагати українським підприємцям, або тим українцям, котрі сьогодні перебувають у Польщі, яка нам дуже допомагає, відкривати власну справу”,- зазначив Федоров.

Віцепрем'єр назвав офіс “Дія. Бізнес” у Варшаві “цифровим консульством України” за кордоном. За його словами, це перше зарубіжне представництво такого роду за кордоном. Він також зауважив, що є плани відкриття центрів “Дія. Бізнес” також і в інших країнах.

Федоров закликав українців, які перебувають у Польщі і хочуть започаткувати власну справу, відвідувати цей центр у Варшаві. Він також подякував польському уряду та польському бізнесу за максимальне сприяння та допомогу Україні, зокрема і у відкритті цього центру.

Заступниця міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан визнала, що не планувалося відкривати офіси “Дія. Бізнес” за кордоном. Однак війна внесла свої корективи. Вона поінформувала, що центр у Варшаві діятиме у тимчасовому форматі щонайменше рік. Потім, можливо, його буде трансформовано в іншу бізнес-інституцію України за кордоном.

За її словами, в центрі “Дія. Бізнес” у Варшаві надаватимуться консультації з питань відкриття та ведення бізнесу, працевлаштування, а також з питань отримання статусу біженця та інших правових підстав перебування українців на території Польщі.

Іонан також анонсувала, що днями в Україні запрацює “гаряча лінія” для центру “Дія. Бізнес”.

Центр "Дія. Бізнес" у Варшаві відкривається Міністерством цифрової трансформації України в партнерстві з Міністерством економічного розвитку та технологій Польщі, Польською агенцією інвестицій та торгівлі й компанією Mastercard.

Як інформує Міністерство цифрової трансформації України, до початку повномасштабної війни росії проти України було відкрито 11 центрів "Дія. Бізнес" по всій Україні: Харків, Миколаїв, Одеса, Черкаси, КНУ імені Тараса Шевченка, Полтава, Ужгород, Буча, Тернопіль, Кривий Ріг, Кременчук.

Читайте також: На порталі Дія.Бізнес з’явилась корисна інформація для українців, які виїхали до Британії

Наразі відбувається відбудова центру "Дія.Бізнес" у Бучі, який був зруйнований під час російської окупації. Більшість центрів "Дія. Бізнес" зараз функціонують як гуманітарні центри для координації допомоги. Центри "Дія. Бізнес" у Тернополі та Ужгороді функціонують у звичному форматі, але додатково допомагають підприємствам із релокацією, адаптацією до нових умов, рестартом і відновленням діяльності.

За різними оцінками, станом на сьогодні в Польщі може перебувати до 3,5 млн громадян України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-