На Тернопільщині заклали фундамент потужного комбікормового заводу

На Тернопільщині заклали фундамент потужного комбікормового заводу

Укрінформ
Комбікормовий завод, який розпочали будувати на Тернопільщині, вироблятиме понад 10 т продукту за годину.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив головний інженер «Бучачагрохлібпрому», де будують завод, Ігор Каковчик.

«Будівництво підприємства розпочали у селі Заривинці. Майже увесь процес буде автоматизованим, але, зрозуміло, під контролем фахівців. Нові робочі місця отримають майже 40 осіб. Усе обладнання для комбікормового заводу постачає німецька компанія Buschhoff», - розповів Каковчик.

Читайте також: російські військові грабують заводи в Мелітополі

За його словами, нове підприємство дозволить не тільки забезпечити кормами тваринницьку галузь господарства, але й постачати їх в інші регіони України. Хоча нині найбільшим споживачем комбікормів на ринку є птахівники. Виробництво кормів для цієї галузі демонструє стабільне зростання. А от для галузі ВРХ спостерігається тенденція для зниження рівня виробництва, що пов’язано зі зниженням поголів’я худоби.

Як повідомляло агентство, торік в Україні у структурі собівартості продукції птахівництва й свинарства комбікорм займає до 70%.

Половина фермерів, які працювали виключно на покупній сировині, вимушена була в минулому році припинити свою діяльність.

Читайте також: Фермерам на захопленій Херсонщині ворог погрожує "націоналізацією"- мер Херсона

Що стосується великих виробників, то вони можуть самі виробляти корми. У їхній структурі є рослинництво та свої комбікормові мінізаводи, які дозволяють господарювати ефективніше. Нині тон на комбікормовому ринку задають вертикально інтегровані холдинги — виробники кормів. Конкурувати з ними середнім виробникам кормів важко.

За оцінками експертів, лише приблизно 10% фермерів купують дорогий корм. Ще половина купує корм за середню ціну і 30-40 відсотків шукають корм за найнижчими цінами, аби здешевити собівартість кінцевої продукції, хоча в такому випадку вона не завжди може бути якісною.

Фото: buchach-ahp.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-