Гетманцев: У комерційних банків є достатньо грошей, аби відновлювати кредитні програми

Гетманцев: У комерційних банків є достатньо грошей, аби відновлювати кредитні програми

Укрінформ
Сьогодні банківська система є надліквідною. В комерційних банків є достатньо грошей, аби відновлювати кредитні програми.

Про це в коментарі Телеканалу Рада сказав голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає Укрінформ.

«Сьогодні банківська система є надліквідною. Вона є більш ліквідною, ніж у мирні часи. Національний банк наповнив банківську систему грошима. Тому в комерційних банків є достатньо грошей, аби відновлювати кредитні програми, надавати нові кредити», - сказав Гетманцев.

Проте, за його словами, кредитування відбувається не скрізь.

«У деяких випадках є проблеми з наданням кредитів, тому що кредити є ризиковими при розташуванні підприємств чи в зоні бойових дій, чи біля зони бойових дій. І тут є певні об'єктивні складнощі з цим», - зазначив народний депутат.

На цей випадок, підкреслив Гетманцев, держава надає портфельні гарантії у межах 80%.

«І це рішення якраз і покликане спростити надання кредитів і в таких випадках, і в інших випадках», — сказав він.

Читайте також: Аграрії вже залучили понад 24 мільярди банківських кредитів

Як повідомлялося, для підтримки мікро-, малого та середнього підприємництва уряд надав портфельні гарантії банкам-кредиторам. Це закріплено постановою від 29 квітня 2022 року №497 «Про надання державних гарантій на портфельній основі у 2022 році».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-